Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Dit biedt een zoekmachine met gezichtsherkenning

Dit biedt een zoekmachine met gezichtsherkenning

Google images biedt een zoekmachine met gezichtsherkenning

Een zoekmachine met gezichtsherkenning geeft jou de gelegenheid om op internet op te zoek gaan naar foto’s van jezelf, foto’s van personen die op je lijken of oude bekenden. Hiervoor zijn een aantal populaire zoekmachines beschikbaar, die we hier met je zullen bespreken. Je kunt hier dus zowel lol mee beleven, als oude connecties opnieuw benaderen.

Dit zijn bekende zoekmachines met gezichtsherkenning

Allereerst biedt Google Afbeeldingen de mogelijkheid om omgekeerd te zoeken naar foto’s. Zoals valt te verwachten van Google, is de database echt gigantisch. Waar je normaal een afbeelding op zoekt door een trefwoord in te voeren, kun je nu een foto uploaden en die laten vergelijken met de afbeeldingen in de databank.

Een komisch alternatief is PicTriev. Waar Google afbeeldingen vrij algemeen is, heb je hier de gelegenheid om jezelf te vergelijken met beroemdheden. Als je jouw foto hebt geupload, gaat het systeem automatisch scannen en krijg jij tien foto’s te zien van beroemdheden die op jou lijken. Er wordt ook een percentage gegeven voor hoe mannelijk of vrouwelijk je bent.

Maak optimaal gebruik van de zoekmachine met gezichtsherkenning

Een zoekmachine met gezichtsherkenning kan dus zowel een grappige als een serieuze functie hebben. Ook als jij bijvoorbeeld jouw prive informatie op het internet wilt controleren, kun je hiermee aan de slag. Andere alternatieven, die we hier nog niet bespreken hebben, zijn Bing Afbeeldingen en Betaface. Doe er hoe dan ook jouw voordeel mee!

Wij maken gebruik van cookies voor een optimaal werkende website